Chec cu mere

Pentru că toamna merele sunt vedetă și mie-mi plac foarte mult, astăzi am făcut un chec cu mere, o variantă a clasicei prăjituri. Rețeta am luat-o de pe un blog drag mie. Ingrediente aveam în casă, așa că am pornit la treabă, cu spor și drag. Plus răcoarea de afară a făcut posibilă aprinderea cuptorului fără probleme.

Ingrediente: 2 mere mari, zeamă de la jumătate de lămâie, 50 g unt, 150 g zahăr, 2 ouă mari, un praf de sare, 20 ml ulei (de cocos), 100 ml suc de mere, 100 ml smântână pentru frișcă, 225 g făină, 1 plic praf de copt, 1 linguriță pudră de scorțișoară

Mod de preparare: Se spală merele, se decojesc, se taie cubulețe mici și se stropesc cu zeamă de lămâie.

Untul la temperatura camerei se bate bine cu zahărul. Se adaugă ouăle, praful de sare și se amesteca totul foarte bine. Se toarnă uleiul, sucul de mere și smântâna lichidă (sau lapte gras).

În alt bol mare se amestecă făina cu praful de copt și scorțișoara. Se adaugă merele bucățele, se amestecă foarte bine să fie acoperite cu făină.

Se răstoarnă amestecul peste compoziția lichidă. Se amestecă din nou dar numai cât să fie toate încorporate, astfel aluatul rămâne pufos.

Compoziția rezultata se toarnă în forma de chec tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 40 minute.

Se face testul cu scobitoarea. Checul se lasă să se răcească în tavă după care se scoate și se taie. Eu am fost nerăbdătoare și am încercat să-l scot și să-l mut pe platou. S-a rupt la mijloc, fiind destul de fragil și umed.

Arată bine și este o variantă a celei mai solicitate prăjituri cu mere pe care o fac foarte des.

Ca o observație, data viitoare nu mai folosesc ulei, untul consider că este suficient. Oricum checul este foarte bun, ușor umed, aromat și plin cu bucăți de mere.

Sursa

3 comentarii la „Chec cu mere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *