Maioneză din ou fiert

Ingrediente: 2 gălbenușuri de ou, 2-3 linguri de apă rece, 200 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe muștar, sare, zeamă de lămâie

Mod de preparare: Gălbenușurile de ou fierte tare se zdrobesc cu furculița, se adaugă muștarul și sarea

după care se freacă cu o lingură de lemn până devin pastă.

Se toarnă uleiul în fir subțire în timp ce se mixează.

Dacă maioneza este prea lichidă se poate pune 1/2 cartof fiert bine zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie care-i dă o consistență și mai solidă. Probabil nu-i cea mai reușită maioneză dar sigur mai sănătoasa, mai ales pentru copii.

Eu am făcut o salată boeuf și cum nepoțelul meu este un pofticios, nu putem mânca ceva în fața lui și el să nu fie servit, ca un băiat mare :)

Caserola este pregătită de drum, acum putem sta cu toții la masă.

Spor la treabă și poftă bună!

Un gând despre „Maioneză din ou fiert”

  1. AM FACUT MAIONEZA CU 3OUA FIERTE,1 LINGURA MUSTAR USOR IUTE,ZEAMA DE LA 1/2 LAMAIE ,UN PRAF DE SARE,50 ML ULEI. OUALE FIERTE 6MIN.,LE-AM PUS CU ALBUS CU TOT. TOTUL BLENDUIT BINE,BINE, A IESIT O NEBUNIE. DUPA GUST,SE POT ADAUGA 3-4 CATEI DE USTUROI.INCERCATI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.