Maioneză din ou fiert

Ingrediente: 2 gălbenușuri de ou, 2-3 linguri de apă rece, 200 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe muștar, sare, zeamă de lămâie

Mod de preparare: Gălbenușurile de ou fierte tare se zdrobesc cu furculița, se adaugă muștarul și sarea

după care se freacă cu o lingură de lemn până devin pastă.

Se toarnă uleiul în fir subțire în timp ce se mixează. La fel și apa rece.

Dacă maioneza este prea lichidă se poate pune 1/2 cartof fiert bine zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie care-i dă o consistență și mai solidă. Probabil nu-i cea mai reușită maioneză dar sigur mai sănătoasa, mai ales pentru copii.

Eu am făcut o salată boeuf și cum nepoțelul meu este un pofticios, nu putem mânca ceva în fața lui și el să nu fie servit, ca un băiat mare :)

Caserola este pregătită de drum, acum putem sta cu toții la masă.

Spor la treabă și poftă bună!

5 comentarii la „Maioneză din ou fiert”

  1. AM FACUT MAIONEZA CU 3OUA FIERTE,1 LINGURA MUSTAR USOR IUTE,ZEAMA DE LA 1/2 LAMAIE ,UN PRAF DE SARE,50 ML ULEI. OUALE FIERTE 6MIN.,LE-AM PUS CU ALBUS CU TOT. TOTUL BLENDUIT BINE,BINE, A IESIT O NEBUNIE. DUPA GUST,SE POT ADAUGA 3-4 CATEI DE USTUROI.INCERCATI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *