Ingrediente: 2 gălbenușuri de ou, 2-3 linguri de apă rece, 200 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe muștar, sare, zeamă de lămâie
Mod de preparare: Gălbenușurile de ou fierte tare se zdrobesc cu furculița, se adaugă muștarul și sarea
după care se freacă cu o lingură de lemn până devin pastă.
Se toarnă uleiul în fir subțire în timp ce se mixează.
Dacă maioneza este prea lichidă se poate pune 1/2 cartof fiert bine zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie care-i dă o consistență și mai solidă. Probabil nu-i cea mai reușită maioneză dar sigur mai sănătoasa, mai ales pentru copii.
Eu am făcut o salată boeuf și cum nepoțelul meu este un pofticios, nu putem mânca ceva în fața lui și el să nu fie servit, ca un băiat mare :)
Caserola este pregătită de drum, acum putem sta cu toții la masă.
Spor la treabă și poftă bună!