Ingrediente: 500 g făină, 1 plic praf de copt, 125 g zahăr, 150 g untură/200 g unt, 3 ouă, coaja rasă de la o lămâie, 1 zahăr vanilat
Mod de preparare: Într-un castron se spumează untul/untura împreună cu zahărul și zahărul vanilat.
Se adaugă ouăle,
coaja rasa de lămâie/portocală
și în final făina amestecată cu praful de copt.
Se încorporează la început cu lingură după care se scoate pe planșetă și se frământă puțin rezultând un aluat moale și nelipicios. Dacă folosim mixerul se face tot aluatul în bolul mixerului.
Dispozitivul de făcut biscuiți șprițați se atașează la mașina de tocat carne (fără cuțit și sită) și se formează biscuiți.
Se coc aproximativ 20 minute la temperatură medie, până devin ușor aurii pe partea de jos.
Se scot într-un coș.
Se pot decora cu ciocolată și fulgi de cocos.
Dacă mai rămân, se păstrează în cutie de tablă, dar nu cred că este cazul.
Alte rețete găsiți aici și aici. Biscuiții sunt foarte buni și aromați, copiilor le plac și sunt o variantă la dulciurile din magazin.
Mulțumesc Criss pentru această nouă variantă.
Sunt delicioși, se topesc gură!
Astăzi am făcut porție dublă, dar cred că se vor „topi” foarte repede și asta nu de la căldura de afară. 😊
Mulțumesc frumos pentru rețete, Steluța!
M-am inspirat și altădată, mai ales că totul este descris foarte detaliat. 🤗😘
@maria-cu mare drag. Ma bucur că te inspiră rețetele mele. S-au „topit” biscuiții? Pupici!