Ingrediente: 120 g unt moale, 120 g de zahăr, esență de portocală, 1 vârf cuțit sare, 2 gălbenușuri, 50 g nucă, 200 g făină, 50 ml lapte
Mod de preparare: Se mixează untul cu zahărul și esența până devin spumă.
Se adaugă gălbenușurile (din albușuri se pot face pricomigdale) și laptele,
obținându-se o cremă fină
Se pune făina amestecată cu puțină sare și nuca măcinată.
Se înfoliază aluatul și se ține la rece cel puțin o oră,
apoi se formează biscuiții cu aparatul special montat la mașina de tocat carne. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt sau folie specială de silicon
și se coc cca 15 minute, până devin puțin aurii pe margine.
Se scot pe un platou, apoi se pot decora cu ciocolată topită sau se pudrează cu zahar. De data aceasta i-am preferat simplii.
Biscuitii sunt foarte buni, rețeta fiind inspirată de la Diva în bucătarie, căreia-i mulțumesc.
Un gând despre „Biscuiți sprițați cu nucă”