Pricomigdale

Ingrediente: 3 albusuri, 150 g zahar, 150 g migdale, 15 g faina, esenta de migdale, 1 pachetel zahar vanilat

Punga cu migdale am cumparat-o din Austria, am facut o buna achizitie, asa ca sper sa mai gasesc si sa ma dotez pentru Craciun.

Mod de preparare: 100 g migdalele macinate, se amesteca cu zaharul,

se adauga albusurile nebatute, se amesteca

si se incalzeste compozitia pe aragaz. Se adauga zaharul vanilat, esenta de migdale si faina. Se omogenizeaza bine compozitia, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand este rece se adauga si restul de migdale, se amesteca obtinandu-se o compozitie consistenta dar nu tare. Cu ajutorul a doua lingurite se formeaza gramajoare rotunde direct in tava acoperita cu hartie de copt. Pe fiecare se aseaza o jumatate de nuca.

Se coc la foc mic in cuptorul preancalzit. Cand pricomigdalele sunt putin rumenite, se incearca cu degetul si daca sunt intarite, se scoate tava din cuptor.

Se lasa putin sa se racoreasca dupa care se scot pe un gratar.

 

Sunt fursecuri pe care le facea bunica mea ori de cate ori avea albusuri ramase de la alte prajituri. Ea folosea nuca macinata, eu nu am avut decat migdale macinate. Se pare ca pricomigdalele sunt de origine vestica, bunica locuind o lunga perioada de timp in Ardeal.

 

  Pricomigdalele sunt foarte buna si merg bine in orice perioada a anului, dar poate de Craciun sunt mai nimerite.

6 thoughts on “Pricomigdale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *