Chec din albuș și migdale

Ingrediente: 4 albușuri, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat cu scorțișoară, 100 g fructe confiate, 150 g migdale sau nuci măcinate, un praf de sare

Mod de preparare: Se bat albușurile cu puțină sare, se adaugă zahărul și se bat spumă tare. Se pune și zaharul vanilat cu scorțișoară și se mai bate puțin, astfel spuma se întărește.

Se pun migdalele/nuca măcinată și se amestecă ușor cu spatula în spumă.

Se adaugă fructele confiate și se încorporează cu spatula.

Se toarnă aluatul în forma de chec tapetată cu hârtie de copt.

Checul se coace  în cuptorul preîncălzit,  la foc mic cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasă la răcit puțin, după care se scoate pe un grătar. Rece se feliază.

Checul este foarte aromat datorită scorțișoarei dar și a migdalelor.

Dacă rămân albușuri de la alte preparate, se pot congela și folosi ulterior la preparat checuri sau pricomigdale.

 

Distribuie pe:

2 comentarii la „Chec din albuș și migdale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *