Brioșe cu dulceață și nucă

Nu știu cum sunteți voi dar eu sunt iubitoare de brioșe atât dulci cât și sărate. Se fac foarte ușor, de obicei din ingrediente la îndemână și au formă frumoasă.

Cuvântul brioșă a fost menționat pentru prima dată în Anglia în 1703 ca moofin. Unii doresc să obțină termenul din moufletul francez , care înseamnă moale, înțeles ca pâine, alții doresc să derive cuvântul din german muffen, care înseamnă prăjituri mici, deoarece erau astfel la origine. Versiunile anterioare ale brioșelor erau mai puțin nobile. Brutăria familiei a gătit brioșe pentru servitori cu resturi din pâinea veche și resturi din biscuiți, amestecate cu piure de cartofi. Totul a fost prăjit, transformând amestecul rezultat în brioșe ușoare și crocante. Acest preparat a fost descoperit de maeștrii vremii, făcându-l un aliment solid preferat pentru timpul ceaiului.

Ingrediente: 4 ouă, 60 g zahăr, 60 ml ulei, 200 g iaurt, 270 g faină, 1 plic praf de copt, zahăr vanilat, vanilie, finesse de portocale

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă albicioasă, se toarnă pe rând uleiul și iaurtul mixându-se după fiecare. Se pun aromele: vanilie sau ce se dorește. La final se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și aroma de portocală.

Se încorporează ușor cu spatula după care se dau câteva impulsuri cu mixerul pentru omogenizare.

Compoziția se repartizează în formele de brioșe. Eu am folosit forme de silicon mini guguluf. Poate am pus cam multă compoziție în forme dar nu știam cum se comportă.

Brioșele se coc la foc mediu în cuptorul preîncălzit cca 30 minute, se face testul cu scobitoarea ca de fiecare dată. Când sunt coapte, brioșele scot pe un grătar unde se lasă să se răcească. Dacă nu aveți astfel de forme se poate face o scobitură cu cuțitul sau o ustensilă de scos cotorul de la mere. Golul se umple cu dulceață, eu am folosit dulceață de caise cu miez de nucă măcinată grosier.

Brioșele se pot pudra cu zahăr sau se ornează cu frișcă.

Brioșe foarte bune cu de toate: arome, dulceață, nucă și frișcă!

Sursă Mica mea bucatarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *