Brioșe cu șuncă și cașcaval

După brioșele cu dulceața le-am făcut pe acestea cu șuncă și cașcaval. Avem prin frigider ingredientele, m-am uitat la termenul de expirare și cum mai erau câteva zile le-am dat utilitate. Știți deja că nu arunc nimic, sunt din generația celor 3R. Nu am fotografii pe etape, este ceva foarte simplu și le-am făcut pe repere înainte pentru cineva drag mie. Sper ca explicațiile să fie destul de explicite.

Ingrediente: 3 ouă medii, 150 g șuncă, 120 g cașcaval, 40 ml ulei, 140 g iaurt (un borcănel mic), 7 linguri făină, 1 lingură rasă praf de copt, o legătură pătrunjel, o mână boabe de porumb din conservă, sare și piper

Mod de preparare: Într-un bol cu ajutorul unui tel se bat bine ouăle cu puțină sare. Pe rând se adaugă uleiul, iaurtul, făina amestecată cu praful de copt amestecând după fiecare. La final se adaugă șunca și cașcavalul tăiate cubulețe, pătrunjelul tocat și porumbul din conservă scurs de apă. Se amestecă cu spatulă. Se condimentează cu sare și piper după gust, atenție șunca și cașcavalul sunt deja sărare. Compoziția se repartizează în hârtiuțele puse în tava de brioșe. Mi-au ieșit fix 12 bucăți.

Se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 20-30 minute. Testul cu scobitoarea este ca de obicei esențial, dar atenție poate nimeri într-un cubuleț de cașcaval. Se scot brioșele pe un grătar, unde se lasă puțin să se răcorească după care se pot așeza pe platou. Sunt pufoase și bune!

Un gând despre „Brioșe cu șuncă și cașcaval”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *