Prajitura cu mere

Cea mai simpla și gustoasă prăjitură cu mere făcută și mâncata de mine vreodată.

Ingrediente: 2 mere uriașe sau 3 obișnuite, 3 ouă, 1 cană de zahăr (200 g zahăr), 1 cană de făină (aceeași mărime de cană), 1 linguriță plină cu praf de copt, 1 vârf de cuțit de bicarbonat, 1 lingură de ulei, esentă de vanilie/rom și o linguriță scorțișoară

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până rezultă o cremă pufoasă și zahărul se topește. Se toarnă uleiul și esența de vanilie/rom. Se renunță la mixer și se adaugă făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara și se amestecă ușor cu o spatulă. Rezultă o compoziție curgătoare dar nu foarte lichidă, în care se adaugă merele tăiate cubulețe (cu coaja) și se amestecă. Se toarnă compoziția într-o tava de 24/24 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie timp de cca 30-35 minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcoreasca, se scoate din tavă, se elimină hârtia de copt și se pudrează cu zahăr pudră. Se poate servi și cu frișcă sau o cremă de vanilie deasupra. Reteta pe etape o găsiti aici

Încercați această prăjitură, sigur nu o sa regretați.

7 comentarii la „Prajitura cu mere”

  1. multumesc mult!
    si asta este una din numeroasele reusite luate de pe acest site!
    Va multumesc, Doamna! o viata fericita alaturi de familia minunata pe care o aveti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *