Prăjitură cu prune și cremă de brânză

Toamna, și nu numai, prăjiturile cu fructe sunt preferate. Se fac foarte ușor, ingrediente la îndemână, aromate. Deși mai am astfel de prăjituri pe blog, aceasta este diferită având în compoziție cremă de brânză.

Ingrediente: 3 ouă, 200 g zahăr, zahăr vanilat, 60 ml ulei, 200 g cremă de brânză, 250 g făină, 1 plic praf de copt, esență de vanilie, un vârf de cuțit sare, prune/vișine/cireșe/caise

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu sarea și zahărul, se toarnă uleiul urmat de crema de brânză (eu am avut brânză cremoasă de vaci de la Lidl). Se renunță la mixer și se încorporează cu spatula făina amestecată cu praful de copt. Dacă compoziția este prea vârtoasă se suplimentează cu o lingură de smântână.

Se toarnă compoziția în tavă și se așează jumătăți de prună (date prin făină) peste care se presară zahăr, în cazul meu zahăr brun. Se va carameliza frumos după coacere.

Prăjitura se coace la foc mediu cca 40 minute în cuptorul încălzit în prealabil, până trece testul cu scobitoarea.

Când este gata se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se elimină hârtia de copt și se așează pe un grătar. Se taie de preferință rece.

Sursă Ana gătește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *