ghiocel07 on 24 March 2012 - 6,360 views

 

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 iaurt (150 g), 1 ou, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita sare, 1 lingura untura, 300-400 g faina (cat sa nu lipeasca aluatul si sa se lege)

Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se paseaza cartofii, se adauga oul, iaurtul, o lingura de untura si sarea.

 

Se amesteca bine dupa care se incorporeaza faina amestecata cu drojdia uscata. Se formeaza un aluat nelipicios

 

care se lasa cca 30 de min la odihnit acoperit cu un prosop.

 

Se intinde o foaie nu prea subtire (se infaineaza planseta), aprox 1 cm, se taie cu o forma rotunda,

 

se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu rozmarin, chimen, susan, mac, sare, branza

 

si se coc aproximativ 20 de min (urmariti, atentie se coc repede)

se scot pe un gratar sa se raceasca

dupa care se servesc cu pofta.

Multumesc doamnelor de pe forum.

4 comentarii la “Pogacele cu cartofi”

  1. Foarte bine arata!… Week-end placut sa ai!…

  2. Multumesc Felis si voi la fel…

  3. Ce bine arata!!! Nu cred ca am mancat vreodata…
    Pupici si un weekend placut!

  4. @Simona-multumesc.Ss le faci, sigur o sa-ti placa. Te pup.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.