Pogacele cu cartofi

 

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 iaurt (150 g), 1 ou, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita sare, 1 lingura untura, 300-400 g faina (cat sa nu lipeasca aluatul si sa se lege)

Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se paseaza cartofii, se adauga oul, iaurtul, o lingura de untura si sarea.

 

Se amesteca bine dupa care se incorporeaza faina amestecata cu drojdia uscata. Se formeaza un aluat nelipicios

 

care se lasa cca 30 de min la odihnit acoperit cu un prosop.

 

Se intinde o foaie nu prea subtire (se infaineaza planseta), aprox 1 cm, se taie cu o forma rotunda,

 

se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu rozmarin, chimen, susan, mac, sare, branza

 

si se coc aproximativ 20 de min (urmariti, atentie se coc repede)

se scot pe un gratar sa se raceasca

dupa care se servesc cu pofta.

Multumesc doamnelor de pe forum.

4 comentarii la „Pogacele cu cartofi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *