Ouă umplute cu cremă de brânză

După ouă umplute cu pate de ficat, cu ton sau cu telemea, am încercat altă variantă, cu cremă de brânză și maioneză. Maioneză mi-a rămas de la salata boeuf așa că a fost simplu.

Ingrediente: 5 ouă fierte, 2 linguri de maioneză, 2 linguri de cremă de brânză, mărar proaspăt, sare și piper

Mod de preparare: Se fierb ouăle cu gălbenușul tare. Pentru a se curăța bine ouăle se pun la fiert în apă rece după ce au fost înțepate în ‘fund” cu un dispozitiv special. Se fierb cam 7 minute după ce apa a început să dea în clocot. Se scot în apă foarte rece care se înlocuiește pe măsură ce se încălzește.

Ouăle se curăță de coaja și se tăie în două pe orizontală. Se scot gălbenușurile într-un castron unde se pasează cu o furculiță. Dacă sunteți mai pretențioși și pentru a fi mai fine, gălbenușurile se pot da pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă maioneza și brânza și se amestecă. Se condimentează cu sare și piper.

La final se pune mărar verde tocat. Cu această compoziție se umplu ouăle cu lingurița. Se decorează după preferință, eu am folosit ardei roșu și mărar.

O variantă foarte bună la clasicele ouă umplute. Ușor de făcut, cu ingrediente la îndemână.

2 comentarii la „Ouă umplute cu cremă de brânză”

  1. Am incercat si eu aceasta varianta delicioasa de oua umplute, cu crema de branza si maioneza. Arata grozav si sunt sigura ca sunt si foarte gustoase. Cu siguranta o sa incerc si eu aceasta reteta, mai ales ca imi plac mult ouale umplute si variantele diferite pe care le poti incerca. Multumesc pentru reteta si pentru pasii detaliati de preparare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *