Checul iepurașului, cu morcovi

În ultimul timp încerc să fac câte ceva de „ronțait” pentru dupămasă sau dimineață înainte de a ne lua medicația. Simplu, gustos și mai ales să nu necesite multă muncă. Așa am ajuns la acest mini chec cu morcovi și nucă. Întradevăr cam mic, data viitoare dublez cantitățile.

Ingrediente: 150 g făină, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 ml ulei, 150 g morcovi rași, 50 g nuci tocate, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, puțină sare.


Mod de preaprare: într-un castron se bat bine ouăle cu zahărul și un strop de sare, se toarnă treptat uleiul și se amestecă împreună. Eu am folosit telul de la mixerul verical din dotare. În alt castron se combină făina cu praful de copt și scorțișoara. Amestecul de faina se adaugă treptat peste amestecul de ouă și se amestecă rezultând un aluat neted.

Se adaugă în aluat morcovii rași și se încorporează după care se pun și nucile tocate. Se amestecă cu spatula.

Se toarnă aluatul în forma de chec (20/11 cm) și se nivelează ușor. Checul de coace în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru 25-30 minute, până este frumos rumenit. Se face bineînțeles tesul cu scobitoarea.

Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă după care se scoate pe un grătar să se răcească complet.

Se taie rece și se poate trece la degustare. Iepurașu; cred că este mulțumit :)

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *