Chec cu mere

Am văzut la Amalia un chec cu mere, ușor de făcut. Și cum aveam toate ingredientele (merele nu-mi lipsesc niciodată din casă) am trecut la treabă. Toate dulciurile cu mere îmi plac. Am făcut brioșe, prăjituri, chec, foietaj cu mere, budincă, cornuri, fursecuri…. Dacă dați o căutare pe blog găsiți multe rețete cu dulciuri minunate, ușor de făcut, așa cum v-am obișnuit.

Ingrediente: 3 oua mari, 150 g făină, 150 ml lapte, 50 g unt, 50 g zahăr, esență de vanilie, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, 3 mere

Mod de preparare: Ouăle la temperatura camerei se mixează cu zahărul până acesta se topește. Se adaugă untul topit și răcit, esența de vanilie și apoi laptele urmate de făina cernută și amestecată cu praful de copt. Se încorporează cu spatula după care de dau câteva impulsuri cu mixerul. Se obține un aluat curgător.

Merele se decojesc și se taie felii subțiri. Într-o tavă de chec (30/11) se pune hârtie de copt și se așeză feliile de măr pe fundul tăvii. Se toarnă aluatul peste ele, se lovește ușor tava de masă pentru ca aluatul să pătrundă printre feliile de mere.

Checul se coace cca 30 de minute în cuptorul preîncălzit la temperatură medie (180 de grade) până devine frumos rumenit. Se face testul cu scobitoarea.

Checul creste frumos, nu face creasta și nu se lasă după ce se scoate din cuptor. Se lasă să se răcorească în tavă după care se scoate pe un grătar urmat de un platou de lemn. Se pudrează cu zahăr farin și se taie rece.

Este un chec ușor de făcut dar mai ales foarte bun. Mulțumesc Amalia pentru rețetă, chiar este pe placul meu. Într-o săptămână l-am făcut de trei ori…..

2 comentarii la „Chec cu mere”

  1. Wow, checul cu mere de la Amalia arata delicios si se pare ca este si usor de facut! Cu siguranta o sa incerc reteta in curand. Dulciurile cu mere sunt printre preferatele mele, asa ca cu siguranta o sa gasesc multe si alte retete minunate pe acest blog. Multumesc pentru inspiratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *