ghiocel07 on 29 September 2017 - 361 views

Am făcut un experiment punând câte un singur borcan cu roșii pentru iarnă. Dacă stau voi face anul viitor mai multe.

Varianta 1

Ingrediente: roșii lunguiețe (am avut eu), apă, zeamă de lămâie

Mod de preparare: Se spală roșiile, se crestează în vârf, se pun în apă clocotită unde se țin 2-3 minute.

Se scot cu spumiera într-un vas cu apă rece și se curăță de pieliță.

Se așează în borcan se toarnă apă fierbinte (borcanul să fie pe o tavă de inox ca să nu crape), se pune o linguriță de zeamă de lămâie (eu am pus un vârf de linguriță de sare de lămâie).

Se închide borcanul și se sterilizează. Se pune peste un prosop gros și se lasă așa până se răcește după care se transferă în cămară.

Sursă

Varianta 2

Ingrediente: roșii cherry, bulion, usturoi, frunze de țelină

Mod de preparare: Se spală roșiile cherry, se șterg de apa în exces, se pun în borcane curate și uscate. Se strecoară pe lângă roșii un cățel de usturoi și frunze de țelină. Se toarnă în borcan bulion proaspăt făcut (eu am pus bulion făcut anterior). Se închide borcanul și se sterilizează.

Se pune un prosop sau pătură peste și se lasă până a doua zi când se poate transfera în cămara.

Dacă o să reziste peste iarnă anul viitor pun mai multe. Este mult mai ușor decât să faci bulion iar în ciorbă, tocăniță sau paste avem și roșii…..

Sursă

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.