Castraveți felii murați

Ingrediente: castraveți, morcovi, frunze de țelină, mărar uscat, hrean, usturoi, boabe de piper, sare, frunze de dafin

Mod de preparare: Eu am avut castraveți rămași de la „castraveți în saramură” așa că nu am o cantitate anume. Se spală legumele, castraveții și morcovii se taie rondele, hreanul în bastonașe. În borcane bine spălate și uscate se așează la fund mărar uscat și frunze de țelină. Se pun castraveții, se intercalează rondele de morcov și hrean. Se pun câteva boabe de piper și un cățele de usturoi. Deasupra se pune o tijă de țelină și o bucată de hrean pentru ca legumele să nu se ridice la suprafață. Se face saramura: la 1 litru de apă, o lingură de sare mare pentru murături, o frunză de dafin. Se fierbe saramura și foarte puțin răcită se toarnă cu un polonic peste castraveți. Borcanele să fie așezate pe o tavă de inox sau lama unui cuțit, să nu avem surpriza să se crape.

Se pune capacul pe borcane fără a se înfileta, se lasă așa până a doua zi, timp în care vor fermenta și se va forma spumă la suprafață.

A doua zi se completează saramura dacă este nevoie, se înfiletează capacele și se pun borcanele la rece. Eu le las și în cămară pe tavă, este posibil să se mai scurgă din saramură. Câteva zile apa va fi tulbure după care se limpezește.

Este prima dată când fac acest gen de murătură, rețeta este luată de pe Savori urbane. Sper să-mi țină :)

Un gând despre „Castraveți felii murați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *