ghiocel07 on 5 November 2013 - 36,046 views

Ingrediente: 2,5 l de pasta de macese procesata, 550 g zahar

Mod de preparare: se pune pasta la fiert pana incepe sa se ingroase.

Eu am avut una destul de groasa asa ca nu a fost cazul s-o fierb prea mult. Se adauga zaharul si se fierbe in continuare la foc mic pana ajunge la grosimea dorita, in cazul meu 1 ora.

In tot acest timp se amesteca in cratita cu o lingura de lemn ca pasta sa nu se prinda de vas. Se incearca daca este suficient de groasa prin turnarea unei linguri de pasta pe o farfurie rece si daca nu se intinde este gata. Sau se trage cu degetul pe dosul unei linguri trecute prin pasta, daca ramane urma curata atunci este gata.

Se toarna fierbinte in borcane curate si uscate, puse pe o tava de inox sa nu se sparga.

Se inchid ermetic si se tin in patura pana a doua zi.

Se aseaza in camara, dar nu va sta prea mult acolo….. Este foarte buna pentru clatite, gogosi, pancakes sau de ce nu pe o felie de paine proaspata.

 

Multumesc dnei Dica pentru pasta.

11 comentarii la “Pasta de macese”

  1. Gemul de măceșe este preferatul meu. Cu drag îmi amintesc de copilărie și de străbunica mea care prepara gemul acesta în fiecare an. Acum am în cămară câteva borcane de la bunica 🙂 E delicios!

  2. @Simina-este prima data cand fac gem de macese, de obicei cumparam din comert. Acum a fost o ocazie si nu-mi pare rau. Este foarte bun.

  3. pasta de macese procesata de unde ai cumparat-o?

  4. @crina-am primit-o de la cineva din zona Hunedoarei.

  5. imi place pasta de macese …desi n-am inteles dcum ai facut pasta

  6. @andreea b – pasta de măcese procesată am cumpărat-o, eu doar am preparat-o pentru a fi folosită. În stare crudă nu este bună.

  7. Gradinescu Mircea
    July 14th, 2015 at 03:21

    Nu am gasit explicatii de modul cum indepartati semintele si puful din macese ,fara de care nu se poate face o pasta reusita din acest minunat fruct,…….

  8. @Mircea-în rețetă scrie că pasta de măceșe am primit-o, deci nu știu amănunte.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gogosi cu pasta de macese - Retetele mamei
  2. Gogosi de post cu pasta de macese - Retetele mamei
  3. Langoși cu pastă de măceșe - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.