Pasta de macese

Ingrediente: 2,5 l de pasta de macese procesata, 550 g zahar

Mod de preparare: se pune pasta la fiert pana incepe sa se ingroase.

Eu am avut una destul de groasa asa ca nu a fost cazul s-o fierb prea mult. Se adauga zaharul si se fierbe in continuare la foc mic pana ajunge la grosimea dorita, in cazul meu 1 ora.

In tot acest timp se amesteca in cratita cu o lingura de lemn ca pasta sa nu se prinda de vas. Se incearca daca este suficient de groasa prin turnarea unei linguri de pasta pe o farfurie rece si daca nu se intinde este gata. Sau se trage cu degetul pe dosul unei linguri trecute prin pasta, daca ramane urma curata atunci este gata.

Se toarna fierbinte in borcane curate si uscate, puse pe o tava de inox sa nu se sparga.

Se inchid ermetic si se tin in patura pana a doua zi.

Se aseaza in camara, dar nu va sta prea mult acolo….. Este foarte buna pentru clatite, gogosi, pancakes sau de ce nu pe o felie de paine proaspata.

 

Multumesc dnei Dica pentru pasta.

11 comentarii la „Pasta de macese”

  1. Gemul de măceșe este preferatul meu. Cu drag îmi amintesc de copilărie și de străbunica mea care prepara gemul acesta în fiecare an. Acum am în cămară câteva borcane de la bunica :) E delicios!

    1. @Simina-este prima data cand fac gem de macese, de obicei cumparam din comert. Acum a fost o ocazie si nu-mi pare rau. Este foarte bun.

    1. @andreea b – pasta de măcese procesată am cumpărat-o, eu doar am preparat-o pentru a fi folosită. În stare crudă nu este bună.

  2. Nu am gasit explicatii de modul cum indepartati semintele si puful din macese ,fara de care nu se poate face o pasta reusita din acest minunat fruct,…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *