Felii de mere in aluat

Ingrediente: 2 oua, 4 mere, 300 g faina, 200 ml lapte si 100 ml apa minerala, 75 g zahar, o jumatate lingurita scortisoara, esenta de vanilie, putina sare, ulei

Mod de preparare: se mixeaza ouale cu putina sare pana se albesc, se adauga zaharul, scortisoara, esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se toarna laptele si se amesteca incet, dupa care se adauga faina si se amesteca la inceput cu lingura si pe urma cu mixerul. Se obtine o compozitie ca de clatite dar mai groasa. Daca se ingroasa prea tare pe parcurs ce se coc „clatitele” compozitia se subtiaza cu apa minerala.

Merele se curata si se scoate cotorul cu un instrument special dupa care se taie rondele.  Se trece fiecare bucata de mar prin aluat si se rumenesc  in foarte putin ulei incins pus intr-o tigaie antiaderenta. Cum nu mi-au ajuns merele, in restul compozitiei  am pus stafide si am facut clatite americane simple. Se servesc pudrate cu zahar pudra sau cu dulceata.

 Modul de preparare este cel de la mere in pijama.

3 comentarii la „Felii de mere in aluat”

  1. De cateva zile tot vreau sa fac clatite. Cand o sa reusesc sa ma apuc de ele, o sa le fac cu mere. Multumesc de reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *