Pizza picanta cu salam si bacon

Ingrediente aluat: 400 g faina, 250 g apa, 1 pachetel de drojdie uscata Dr.Oetker, 3 linguri lapte, 1 lingura ulei samburi de struguri, 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita zahar.

Mod de preparare: ca si aluatul de paine

Ingrediente umplutura: salam nu prea gras, bacon, telemea, cascaval

Mod de preparare umplutura: se taie dupa preferinta salamul si baconul iar telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ingrediente sos: 300 ml pasta de bulion, 1 lingurita rasa boie iute, 1/2 lingura ulei samburi de struguri, 2-3 frunze de busuioc tocate, 1-2 catei de usturoi dati prin presa, sare

Mod de preparare sos: intr-un borcan se pun toate ingredientele si se agita bine. Se foloseste cat este nevoie, restul se pastreaza in frigider.

Intr-o tava unsa cu ulei se intinde aluat in grosime de cca 0,5 cm, se pensuleaza cu foarte putin ulei, peste care cu sos picant.

Deasupra se aseaza umplutura,

se rade putina telemea si cascaval din abundenta.

Se introduce tava in cuptorul preancalzit si se coace cca 20 min la foc mediu.

Se scoate din tava, se portioneaza si

se serveste cu sos picant sau dulce, dupa preferinta.

Dupa cum vedeti a disparut o bucatica….. ;;)

3 comentarii la „Pizza picanta cu salam si bacon”

    1. @sara & Miki-da, arata bine dar aluatul este putin cam gros, nu m-am orientat bine. Oricum a fost buna si s-a mancat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *