Biscuiti bicolori

Ingrediente: 200 g margarina, 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 praf de copt, 400 g faina, 2 linguri cacao, zahar aromat cu lamaie

Mod de preparare: se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra

pana devine o spuma pufoasa,

apoi se adauga oul si se omogenizeaza compozitia,

se adauga zaharul aromat cu lamaie, faina amestecata cu praful de copt

si se amesteca la inceput cu mixerul

apoi cu mana pe planseta infainata, pana rezulta un aluat pufos, nelipicios.

Se imparte aluatul in 2 parti egale, una se lasa asa, iar cealalta jumatate se framanta cu cacao.

Se aplatizeaza putin bucatile, se infasoara in folie alimentara si se introduc in frigider pentru 15-20 min. Din pacate nu am fotografiat faza aceasta….

Se intind ambele bucati in foaie aproximativ egala, de cca 5 mm (bucata se aseaza pe folie, deasupra se aseaza alta folie si asa se intinde). Se suprapun cele doua culori, apoi se ruleaza pe latura mare

Rulada formata se imbraca in folie si se da la frigider pentru 30 de minute,

dupa care se tai felii cu grosimea de cca 1 cm, se aplatizeaza cu fundul unei cani

si  se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu in cuptorul preincalzit cca 15 minute, pana se rumenesc pe margine.

Se servesc simplii sau alaturi de un pahar cu ceai, lapte sau cafea. Sunt deliciosi dar si aspectuosi.

 

Reteta este inspirata din blogul Danei careia-i multumesc.

Distribuie pe:

11 comentarii la „Biscuiti bicolori”

  1. Cam cate bucati ies din aceasta cantitate ? Am de pregatit pentru colegiilui fiu-meu si imi cam trebuie sa stiu numarul. Multumesc.

    1. @Marcela-mie mi-au iesit 20. Acum depinde cat de mare intinzi aluatul si cat de gros tai „feliile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *