Fursecuri in trei culori

Reteta seaman foarte mult cu biscuitii bicolori dar au acum o culoare in plus…. Multumesc Flori pentru inspiratie.

Ingrediente: 125 g unt, 1 ou, 100 g zahar farin, 2 linguri lapte, 250 g faina, vanilie, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura cacao, colorant alimentar rosu (eu am avut lichid)

Mod de preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pudra si galbenusul,

se adauga esenta

si 200 g faina amestecata cu praful de copt,

apoi laptele.

Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale.

Una va ramane alba, in a doua se pune cacao iar in cea de-a treia se adauga colorantul rosu. Se mai adauga faina sau lapte daca este necesar, astfel incat sa rezulte un aluat maleabil. Se infasoara fiecare bucata in folie si se tine la frigider cca 20 min.

Eu am impartit fiecare bucata in doua si am inceput „joaca”. Din 3 bucati colorate diferit se modeleaza „snururi” mai groase care se unesc prin ungere cu albus de ou. Se presara nuca de cocos pe folie si se ruleaza. Aici folositi-va imaginatia, nu am facut fotografii 😉 Celelelte 3 buc se intind in foaie pe folia alimentara,

cu ajutaorul careia se suprapun (maro, galben, rosu)

si se ruleaza.

Se lasa la frigider pentru 2-3 ore.

Se taie apoi cu cutitul, in felii de cca 1 cm care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc fursecurile in cuptorul preancalzit cca 10 min la foc moderat. Atentie sa nu se arda 🙂

Fursecurile sunt foarte fragede si frumoase si merg la orice ocazie.

injectable steroids

Distribuie pe:

12 comentarii la „Fursecuri in trei culori”

  1. Foarte frumoase ti-au iesit fursecurile!
    Buna ideea si pentru cele in spirala! Eu de data asta le-am facut in doua culori, insa data viitoare incerc si asa 🙂
    Te pup!

  2. pe cele spirala am inteles cum le-ai facut..dar pe celelalte?Poti face fotografii si acolo unde ne-ai sugerat sa ne folosim imaginatia? Pentru incepatori cel putin..eu sunt una din acei incepatori dornici sa invete cat mai mult 🙂

  3. @Alexandra-vezi ca este un detaliu si la celelalte. Sunt facute bastonase puse unele langa altele, lipite, taite si presate putin cu mana (foto 13-14). Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *