ghiocel07 on 13 November 2012 - 1,299 views

Kadia organizeaza un concurs pe tema dovlecilor si aveam unul care statea cuminte in camara (oare de ce nu l-am folosit pana acum?) m-am gandit sa fac altceva decat clasica prajitura cu dovleac. A iesit o bunatate de chec.

Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul lui Teo unde am gasit o reteta interesanta si sigur delicioasa, asa ca m-am pus repede la treaba. Cantitatile sunt pentru o tava normala de chec.

Ingrediente: 225 g dovleac copt si mixat, 1 ou mare, 75 ml ulei de floarea soarelui, 90 ml apa, 200 g zahar, 200 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare: se amesteca dovleacul cu oul,

uleiul, apa si zaharul pana obtinem un amestec omogen.

Peste acesta se pune faina amestecata cu praful de copt, sarea, scortisoara si se amesteca la inceput cu lingura, pe urma cu mixerul,

rezultand un aluat fluid de chec.

Se pune aluatul in tava de chec (cozonac) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit pentru cca 40 min la temperatura medie.

Cel mai bine este sa se faca testul cu scobitoarea.

Nu stiu de ce a crapat, poate de rusine ca-i prea bun si aromat 🙂

Serviti va rog!

 Daca totusi doriti o prajitura cu dovleac gasiti pe blogul meu cateva, usor de facut si foarte bune.

 

7 comentarii la “Chec cu dovleac copt”

  1. N-am mancata niciodata, dar cred ca-i foarte parfumat si bun!!

  2. @Somona- foarte bun, mai bun decat cu dovleacul simplu ras si calit.

  3. Trebuie sa fie tare bun! Imi place cum arata!

  4. @Gabriela-chiar a fost foarte reusit atat checul cat si briosele.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Briose umplute cu crema de ciocolata - Retetele mamei
  2. Bostani în bucătărie | In jurul Kadiei
  3. Prăjitură simplă cu dovleac

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.