Fasole cu ciolan

Ingrediente: fasole boabe uscata, un ciolan afumat, amestec pentru ciorba (bucatele de ardei capia si bucatele de rosie de la congelator), sare, leustean.

Mod de preparare: se alege fasolea, se spala foarte bine si se lasa intr-o oala cu apa la inmuiat. Ciolanul afumat se spala si se pune in oala in care se fierbe supa (eu folosesc oala sub presiune Kukta). Cand fasolea s-a inmuiat suficient de bine (in general pana a doua zi), se pune in oala peste ciolanul afumat si se da la fiert la foc mare pana oala incepe sa pufaie. De la acest moment mai lasam pe foc la foc mic inca o ora. Dupa ce se raceste putin oala, se scoate capacul, scoatem ciolanul pe o farfurie, luam carnea de pe os si o taiem bucati. Punem din nou oala pe foc dar fara capac, adaugam amestecul de ardei si rosii, dam un clocot, adugam leusteanul tocat marunt si ciolanul. Se serveste cu ceapa rosie. (Acest gen de ciorba merge si fara ciolan, caz in care punem ceapa taiata solzisori si calita in putin ulei, putin bors si multa verdeata). Pofta buna.

7 comentarii la „Fasole cu ciolan”

  1. Ups asta trebuie ascunsa…daca o vede Florin am probleme…la noi nu gasesc nicicum ciolan afumat. Ar fi un magazin romanesc in Offenbach dar m-a dezamagit la prima vizita asa ca…fasolea cu ciolan mai asteapta;))

  2. OOOOOOOOOOO MAMAM MIA ! PENTRU MINE FASOLEA NU E MANCARE, DAR DACA ARE CEVA AFUMAT ESTE UN DELICIU SI CU CEAPA ROSIE??????????!!!!!!!!!!!! E BETON!!

  3. yamiii….ce bine arata! eu pun ceva mai multa pasta de rosii pentru culoare. sotul meu prefera mancarea mai colorata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *