Ecler

Pentru o seara de vineri cu „Dansez pentru tine” si o confruntare electorala, cred ca ar merge ceva dulce. Am rasfoit blogurile favorite si am gasit la Miha o reteta de ecler simpla si cu ingrediente la indemana. Am facut cateva modificari pe ici pe colo, dar nu in partile esentiale si iata ce a iesit:

Ingrediente: 500 ml apa, 200 gr unt si margarina, 250 gr faina, 6 oua, putina sare.

Mod de preparare: Intr-o oala se pune la fiert apa cu untul (eu am pus amestecat unt si margarina) si sarea. Cand untul s-a topit se ia oala de pe foc si se toarna faina toata, se amesteca repede cu o lingura de lemn pana aluatul se desprinde de pe oala. Se lasa la racit aluatul si se adauga ouale pe rand amestecand energic, aluatul devenind destul de vartos. Se ia cu lingura din aluat si se pun gramajoare (de marimea unui ou mare) in tava tapetata cu hartie speciala de copt, la distanta pentru ca vor creste. Se coc in cuptor incins cca 20 min la foc mare si inca cca 15-20 la foc mic.

Cand sunt gata coapte se scot din tava, se lasa sa se raceasca, se taie pe la mijloc si se umplu cu crema de vanilie sau ciocolata. Eu am facut crema de vanilie din praf de budinca de la Dr. Oetker (la un plic 400 ml lapte).

Se pudreaza cu zahar farin sau se stropesc cu glazura de ciocolata.

Un sfarsit de saptamana ….dulce.

6 comentarii la „Ecler”

  1. Daca le adaugi si inghetata, un sos de cacao si un strop de frisca vei avea un profiterol veritabil!

  2. @Cobaiul – Asta i-a placut si mamei si lui tusi Lenuta. Chiar si vecina Lenuta D. a mancat una si n-a murit, desi are diabet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *