Fasole batuta

 

Pentru ca am facut o ciorba de fasole pe placul sotulu meu, am facut si o portie de fasole batuta pentru mine. Si cum aveam si paine calda, totul a fost special.

Mod de preparare: se fierbe fasolea cu afumatura (sau fara afumatura pentru cei care tin post) pentru supa si cand este gata, se strecoara 2-3 plonice, se mixeaza bine cu putin ulei, se adauga 2-3 catei de usturoi dati prin presa, se condimenteaza cu sare. Daca este prea groasa se adauga putina supa. Pentru culoare se pune putina boia dulce. Se serveste cu paine proaspata. Bunica punea ceapa calita deasupra, dar ficatul meu nu-mi permite. Asa ca boiaua i-a dat un aspect mai comercial :)

Cu putina ceapa stropita cu lamaie (sa nu fie prea usturoiata), un deliciu. Incercati!

2 comentarii la „Fasole batuta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *