Ciuperci champignons murate

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 1/2 ardei gras roșu, 2 cepe mici, 2-3 morcovi, 300 ml oțet, 600 ml apă, 30 g sare pentru murături, 50 g zahăr, usturoi, piper boabe, frunză de dafin

Mod de preparare: Se taie talpa de la picioruș, apoi se spală foarte bine ciupercile eliminând nisipul și murdăria. Dacă ciupercile sunt mari se taie în sferturi. Ceapa, morcovul și ardeiul gras se curata și se taie felii.

Se pune pe foc o oală mare cu apa, oțetul și mirodenii (sarea, zahărul, dafinul, piperul) și se lasă să dea în clocot.

Când lichidul dă în clocot se pun ciupercile tăiate și se opăresc timp de 3-4 minute, după care se opăresc și legumele (ceapa, ardeiul și morcovul).

Legumele fierbinți se pun în borcanele curate așezate pe o tavă de inox, să nu crape. Pentru că lichidul în cazul meu a fost destul de „colorat” din cauză că ciupercile le-am tăiat sferturi, am pregătit altă porție de data aceasta din jumătate de cantități (apă, oțet, sare, zahăr).

Deasupra se pune un cățel de usturoi, se înfiletează borcanele, se pun cu gura în jos între paturi să stea până se răcesc.

Reci se păstrează în cămară sau beci până se consumă. Rețeta originală spune că se pot consuma deja după 7-8 zile. Acum om trăi și om vedea!

Este prima dată când fac acest fel de murătură, din ciuperci, am făcut doar zacuscă, care sa recunosc a avut mare trecere.

PS. Am făcut și murătură cu pleurotus din aceleași cantități și același procedeu.

În orice variantă murătură cu ciuperci este delicioasă și foarte ușor de realizat, cu atât mai mult cu cât se găsesc și la supermarket tot timpul anului.

2 comentarii la „Ciuperci champignons murate”

  1. Hm, foarte tare. Nu am mancat niciodata ciuperci murate. Am sa fac si eu un borcan pe langa cele de gogonele sa vedem cum sunt. Multumesc pentru reteta!

    1. @Bocco-Și pentru mine este premieră dar am încredere în persoana de la care m-am inspirat. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *