Ingrediente: 4 ouă, 175 g zahăr, 5 linguri de ulei, un borcănel de iaurt de 130 g, 250 g făină, 1 plic praf de copt, esență de vanilie/migdale, un bol afine (eu am folosit congelate)
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până se obține o cremă pufoasă albicioasă. Se adaugă uleiul urmat de iaurt mixându-se în continuare după fiecare. Se renunță la mixer, se cerne făina amestecată cu praful de copt peste compoziția de ouă și cu o spatulă sau lingură de lemn se încorporează ușor. Se toarnă compoziția de prăjitură în tava (25/25 cm) acoperită cu hârtie de copt. Deasupra se așează afinele congelate date printr-o lingură de făină.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201102_160716.jpg)
Se coace prăjitura la foc mediu până se rumenește frumos deasupra și trece testul cu scobitoarea.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201102_164501.jpg)
Se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se pudrează cu zahăr și se scoate pe un platou.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201102_170900.jpg)
Indicat este să se taie rece dar dacă nu aveți răbdare puteți s-o degustați și așa călduță .
O prăjitură care se poate face cu vișine, cireșe, prune, căpșuni sau alte fructe de pădure. Ingrediente la îndemână și grad de dificultate redus.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/1-6-1.jpg)
Pe blog mai găsiți astfel de rețete, aici sau aici. sau căutând după „prăjitură cu fructe”.