Ciulama cu ciuperci

Ingrediente: 2 cepe albe și un fir ceapă verde (cozile), 1 lingură de ulei, ciuperci proaspete sau din conservă, 1 lingură amidon alimentar, smântână pentru gătit, sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare: Se călește în puțin ulei ceapa tăiată julien.
Se adaugă ciupercile scurse de zeama din borcan și clătite cu apă rece. Se amestecă cu ceapa, se adaugă sare după gust și se lasă sub capac să se pătrundă aromele.
Se adaugă o cană de apă caldă și codițele de ceapă verde. Se fierbe ciulamaua până ciupercile sunt fierte. La nevoie se suplimentează apa astfel încât să existe suficient sos.
Pentru a se îngroșa sosul, într-un castronel se amestecă o lingură de amidon cu 2 linguri smântână pentru gătit și se toarnă peste ciuperci. Se amestecă să nu se formeze cocoloașe.
La final se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă pătrunjel verde tocat.
Ciulamaua se servește cu cartofi natur, cartofi piure sau mămăligă, în cazul meu.
Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *