![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_193332.jpg)
Ingrediente: 150 g piept de pui afumat de la Lidl, 100 g telemea, 1/2 ardei gras roșu, 2 fire ceapa verde, 3-4 ouă în funcție de mărime, 3 linguri făină, 1/2 linguriță praf de copt, 1 lingură ulei, sare, piper, 50 g cașcaval.
Mod de preparare: Pieptul de pui și ardeiul gras se taie cubulețe, telemeaua se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rondele și se pun într-un castron.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_172941.jpg)
Se bat ouăle cu uleiul, cu sare și piper după gust și se toarnă peste ingredientele de mai sus. Se amestecă ușor cu spatula.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_1733431.jpg)
Făina amestecată cu praful de copt se adaugă amestecului.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_173450.jpg)
Se toarnă compoziția în forma de chec și deasupra se presară cașcaval ras.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_174848.jpg)
Checul aperitiv se coace la temperatură medie în cuptorul încălzit pentru 30-35 minute.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_181856.jpg)
Dacă se prăjește deasupra dar nu este copt (după testul cu scobitoarea) se pune o bucată de hârtie de copt peste și se coace în continuare. Când este copt se scote pe un grătar să se răcească după care se poate tăia felii.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/05/20200511_192531.jpg)
Un aperitiv sau mic dejun foarte aspectuos și gustos. Merge cu o cană de lapte sau de ce nu cu un pahar de bere :)
Rețeta este din Caietul cu rețete al Violetei căreia-i mulțumesc.