Parfe “la mama”

Stiam ca am pe undeva printre hartiutele ingalbenite de vreme ramase de la mama, este o reteta de parfe pe care o facea in vremurile in care inghetata nu prea se gasea la magazin. Asa ca am cautat-o, am pus-o in practica si binenteles ca i-am dat numele de “Parfe la mama”.

Ingrediente: 2 linguri cacao, 5 linguri de zahar, 3 linguri apa, 4 oua, 0 cupa de smantana grasa.

Mod de preparare: se leaga un sirop din cacao, zahar si apa.

Se fierbe pana da un clocot.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga pe rand galbenusurile,

smantana

si totul in albusurile batute spuma. Se inglobeaza incet cu spatula, fara a insista prea mult.

Este o inghetata foarte fina si nu face “ace” dupa congelare.

Cand este gata inghetata, se scufunda caserola in apa si se rastoarna pe platou,

se taie felii si se serveste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *