Prajitura cu banane si ciocolata

Stiu ca nu este sezonul fructelor de iarna, dar la mine in casa mereu se gasesc banane. Astazi am constatat ca sunt 3 bucati destul de coapte si trebuia sa fac ceva cu ele. Am dat o cautare pe net, am gasit foarte multe retete dar asta mi-a luat privirea, sper ca si gustul sa fie pe masura…..

Ingrediente umede: 2 oua, 250 ml apa calduta, 120 ml lapte, 120 ml ulei, 3 banane foarte coapte, esenta de vanilie

 

Ingrediente uscate: 250 g zahar, 275 g faina, 75 g cacao, o lingurita si jumatate praf de copt, o lingurita si jumatate bicarbonat de sodiu, o jumatate lingurita sare

Mod de preparare: intr-un castron mai mare se cern dupa care se amesteca toate ingredientele uscate

In alt castron se zdrobesc bananele cu o furculita, se adauga esenta de vanilie, ouale batute, apa, laptele si uleiul

si se omogenizeaza cu un tel (am gasit la magazin unul orizontal foarte practic).

 Se toarna compozitia lichida in castronul cu ingredientele uscate.

Se amesteca bine cu telul si se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (a mea este de 23/23, data viitoare voi folosi una mai mare, 21/30)

Din pacate faza cu turnatul in tava nu a fost fotografiata, dar va imaginati…… 🙂

Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 40 de minute (in functie de cuptor) la temperatura medie. Se face testul cu scobitoarea, cand este gata se scoate din cuptor

si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Ingrediente pentru glazura: 250 g ciocolata cu lapte (eu am folosit in cantitati egale ciocolata simpla si cu alune), 125 ml frisca lichidaMod de preparare: pe abur se aduce la punctul de fierbere frisca lichida, se ia de pe foc si se adauga in ea ciocolata  rupta bucati. Se amesteca bine pana se dizolva ciocolata. Se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste prajitura rece.

Se taie dupa ce ciocolata s-a intarit putin.

Foarte buna aceasta prajitura fina, aromata si ciocolatoasa. Multumesc Andreea.

3 thoughts on “Prajitura cu banane si ciocolata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *