Tort de mere feliate

Ingrediente: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, 4 mere (500 g), 100 g zahăr pentru caramel, scorțișoară

Mod de preparare: Prima data se face caramelul. Se pune 100 g zahăr într-o cratiță mai înaltă și se lasă la foc mic până se caramelizează. Se întinde apoi uniform pe tot fundul și pereții cratiței și se lasă să se întărească.

Se curăță merele, se taie cubulețe, se așează în cratiță peste caramel și le presară cu scorțișoara.

Se mixează ouăle cu zahărul până se topește zahărul și compoziția devine cremoasă.

Se adaugă făina și se omogenizează cu paleta de silicon. Se toarnă aluatul obținut peste merele din cratiță și se nivelează.

Se pune cratița în cuptorul preâncălzit la foc mic până se rumenește și se desprinde ușor de pe pereții cratiței.

Se așează deasupra un platou și cu o mișcare energică se răstoarnă. Se ține la frigider cel puțin o oră după care se poate tăia.

Se servește simplu sau ornat cu frișcă.

Un tort simplu dar foarte aromat datorită zahărului caramelizat.

La mulți ani România, La mulți ani Români, oriunde v-ați afla. Mulțumesc Violeta pentru rețetă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *