Supă cremă de broccoli cu crutoane

Cred că cele mai bogate în vitamine și mai sățioase sunt supele creme. Se pot face din diferite legume și îmbunătățite cu câteva ingrediente devin chiar foarte gustoase.

Ingrediente: 500 g broccoli, 1-2 cartofi (în funcție de mărime), 200 ml lapte, o lingură de unt, sare

Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă după care se decojesc. Broccoli se desface buchețele și pun la fiert cam 10 minute în apă clocotită cu sare. Se scot buchețelele fierte într-un vas și se pregătește pasarea într-un blender sau cu mixerul vertical.

Se mixează până totul devine cremă. Se adaugă laptele și se mai mixează puțin.

Se repune supa-cremă în oală, se dă un clocot cu o lingură de unt. Se condimentează cu sare după gust.

Se potrivește de sare. Se servește cu smântână și crutoane.

Este o supă cremă ușoară, gustoasă, aromată și sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *