ghiocel07 on 23 August 2016 - 1,486 views

Ingrediente: 18-20 buc pișcoturi, 6-8 mere în funcție de mărime, 100 g zahăr, 300 ml frișcă lichidă, 1 plic gelatină (8 grame), 1 plic zahăr vanilat, 2 lingurițe  scorțișoară

Mod de preparare: Se curăță merele și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, după care se călesc cu zahărul (eu am avut o caserola gata preparată, la congelator). În acest timp se hidratează gelatina. Merele călite se lasă să se răcească puțin după care se adaugă gelatina hidratată, se amestecă, după care se pune zahărul vanilat și 1 linguriță scorțișoară. Se tapețează cu folie alimentară o tavă dreptunghiulară (eu am folosit una de yena 25/16 cm) și se acoperă cu pișcoturi.

În spațiile rămase se pun pișcoturi mărunțite Deasupra se pun merele care se vor acoperi cu un alt strat de pișcoturi.

Din nou golurile se umplu cu pișcoturi sfărâmate. Se pune tava la frigider pentru 1 oră. Între timp se bate frișca. Se scoate tava din frigider, se pune un strat de frișcă,

se ornează cu praf de scorțișoară și frișcă.

Se mai ține câteva minute la rece după care se porționează.

Cel mai bine se taie a doua zi, dacă aveți răbdare….. O prăjitură foarte bună, răcoroasă și cu ingrediente la îndemână.

O prăjitură asemănătoare găsiți aici. Prăjiturile cu mere sunt foarte apreciate în familia mea dar și foarte simplu de realizat. Botă bună!

 

 

types of steroids

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.