Supă de zarzavat cu gulii și găluști

Ingrediente: 2 morcovi, 1 pătrunjel, 3-4 buchețele de conopidă, 1 gulie, 2 căței de usturoi, sare, piper, 1 ou, griș

Mod de preparare: Într-o oală se pun la fiert 2 l de apa cu o linguriță de sare. Când fierbe se adaugă morcovul și pătrunjelul tocat mărunt, conopida și 3-4 boabe de piper. După câteva clocote se pune gulia tăiată fideluță. Se fierbe supa până legumele sunt pătrunse. Se fac găluști din ou și griș după rețeta de aici și se fierb în supă. La sfârșit supa se drege cu usturoiul făcut pastă (usturoiul se curăță, se taie felii subțiri, se presară sare și se presează cu lama lată a cuțitului până devine pastă) și se mai dă un clocot.

Supa se servește cu pătrunjel verde tocat. Este o supă care se poate servi rece într-o zi de vară.

3 comentarii la „Supă de zarzavat cu gulii și găluști”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *