ghiocel07 on 27 August 2013 - 1,914 views

Ingrediente: 2 cartofi mari fierti in coaja, 1 ou, 2 linguri ulei, 250 g faina, pesmet, prune, zahar

Mod de preparare: Cartofii se curata si se zdrobesc calzi cu o furculita. Se amesteca cu oul, uleiul si faina. Rezulta un aluat moale si nelipicios. La nevoie se mai adauga faina.

 

Aluatul se intinde pe planseta infainata, se taie patrate, se inveleste fiecare pruna (eu le pun cu sambure) in aluat si se rotunjesc.

Intre timp se pune o oala cu apa, putina sare si o lingura de ulei la fiert. Cand sunt gata galustele

se fierb pe rand in apa clocotita.

Daca se ridica la suprafata sunt gata. Se scot cu o spumiera, se dau prin pesmet prajit

si se servesc cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.