Galuste cu pune

Ingrediente: 2 cartofi mari fierti in coaja, 1 ou, 2 linguri ulei, 250 g faina, pesmet, prune, zahar

Mod de preparare: Cartofii se curata si se zdrobesc calzi cu o furculita. Se amesteca cu oul, uleiul si faina. Rezulta un aluat moale si nelipicios. La nevoie se mai adauga faina.

 

Aluatul se intinde pe planseta infainata, se taie patrate, se inveleste fiecare pruna (eu le pun cu sambure) in aluat si se rotunjesc.

Intre timp se pune o oala cu apa, putina sare si o lingura de ulei la fiert. Cand sunt gata galustele

se fierb pe rand in apa clocotita.

Daca se ridica la suprafata sunt gata. Se scot cu o spumiera, se dau prin pesmet prajit

si se servesc cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *