ghiocel07 on 25 November 2010 - 1,341 views

Ingrediente: o capatana de varza acra, 2 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, 3 dovlecei mici, 3 oua, faina, sare.

Mod de preparare: se curata si toaca fideluta varza, se pune la calit in uleiul incins, se amesteca bine, se adauga putina apa calda, se pune capac si se lasa pana se evapora zeama de varza si apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de cratita, la nevoie se adauga apa (eu folosesc vase Solingen foarte bune pentru pregatit varza calita, pilaf, tocanita, friptura).

Cand este gata se adauga usturoiul dat prin presa, se mai lasa putin pe foc sa se preia aroma. Dovleceii se curata si se taie felii in lung sau rondele de cca 0,5  cm, se sareaza si se lasa pana se inmoaie putin. Se storc bine feliile sa se elimine apa, se dau prin faina si ou batut. Se prajesc in ulei incins. Se servesc cu varza calita. Este un gen de mancare care ne place foarte mult.

4 comentarii la “Varza calita cu dovlecel pane”

  1. Super idee!10!

  2. Mi-ai facut o pofta cu varza asta…

  3. @Cosmin-chiar in seara asta am facut din nou varza calita. Vad eu maine cu ce o combin…. O seara placuta.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Friptura de porc cu cartofi si varza calita - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.