Varza calita cu dovlecel pane

Ingrediente: o capatana de varza acra, 2 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, 3 dovlecei mici, 3 oua, faina, sare.

Mod de preparare: se curata si toaca fideluta varza, se pune la calit in uleiul incins, se amesteca bine, se adauga putina apa calda, se pune capac si se lasa pana se evapora zeama de varza si apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de cratita, la nevoie se adauga apa (eu folosesc vase Solingen foarte bune pentru pregatit varza calita, pilaf, tocanita, friptura).

Cand este gata se adauga usturoiul dat prin presa, se mai lasa putin pe foc sa se preia aroma. Dovleceii se curata si se taie felii in lung sau rondele de cca 0,5  cm, se sareaza si se lasa pana se inmoaie putin. Se storc bine feliile sa se elimine apa, se dau prin faina si ou batut. Se prajesc in ulei incins. Se servesc cu varza calita. Este un gen de mancare care ne place foarte mult.

4 comentarii la „Varza calita cu dovlecel pane”

    1. @Cosmin-chiar in seara asta am facut din nou varza calita. Vad eu maine cu ce o combin…. O seara placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *