ghiocel07 on 17 January 2010 - 913 views

Ingrediente: 1 kg vinete, 100 gr ulei, 2 catei de usturoi sau 1/2 ceapa alba, sare, lamaie

Mod de preparare: Vinetele se spala, se sterg si se coc pe flacara sau o tabla speciala. Dupa ce s-au copt se curata, se pun intr-o strecuratoare de plastic sau inox sa se scurga zeama. Se toaca cu un cutit de lemn sau se mixeaza. Se amesteca cu sare, ulei turnat incet (cca 100 ml la 1 kg vinete) si usturoi pasat (sau ceapa data pe razatoarea mica). Se amesteca foarte bine pana se albesc. Se poate pune si maioneza, caz in care nu se foloseste ulei separat. Salata se serveste cu rosii felii.

Taguri: ,

3 comentarii la “Salata de vinete”

  1. Stiu eu cineva care e nebun dupa salata de vinete!

  2. Stiu si eu pe cineva. Sa fie aceeasi persoana?

  3. Ce va laudati ca-l stiu si eu !

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.