Prajitura cu iaurt si fructe

Ingrediente: 3 borcanele de iaurt de fructe, 4 linguri de zahar, un plic CremeOle de vanilie sau fructe, un plic frisca, un plic gelatina, cativa biscuiti, fructe din conserva sau naturale

Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in 5 linguri apa. Cand s-a umflat se pune vasul intr-un vas cu apa fiarta sa se lichefieze. Se adauga iaurtul si se mixeaza, se adauga zaharul si in final budinca si frisca. Se mixeaza bine.

O forma sau tava de chec se tapeteaza cu o folie alimentara, pe fundul formei se aseaza fructele, peste care se toarna crema.

Deasupra se aseaza biscuiti inmuiati foarte putin in zeama de compot. Se acopera cu folia alimetara si se da la rece pana a doua zi. Se scoate din tava, se inlatura folia si se seveste.

Se face intr-o forma mai ingusta pentru ca sa fie mai inalta. Este usor de facut si foarte racoroasa.

Reteta este inspirata de aici cu cateva modificari.

Distribuie pe:

12 comentarii la „Prajitura cu iaurt si fructe”

  1. Ieri am facut reteta de chec. A iesit foarte bun si un foarte frumos colorit. M-ati scos din belea ca nu mi-am gasit caietul cu retete si stiam ca aveati reteta. Multumesc inca o data.

  2. Da, de-abia astept sa incerc. Eu am s-o fac cu o crema cu cacao si in loc de fructe am sa pun un strat de alune, nuci, etc. Sper sa o fac maine!10*

  3. Astazi am reusit sa o fac astfel: am tapetat o tava patrata cu folie adeziva, am pus un strat de rondele de portocala,apoi un strat de crema de portocale preparata la rece cu praf si o cana de lapte. Urmatorul strat este din aceeasi crema in care am incorporat gelatina si ultimul strat din biscuiti semiinmuiati in sirop de portocale. Sooper buna, rapida si…de efect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *