Zarzavat pentru ciorba

Radacina de morcov, telina, patrunjel, gulie se taie cubulete sau fideluta. Se poate adauga si fasole verde rupta si oparita sau mazare, precum si ardei gras rosu sau verde. Se amesteca cu frunze de patrunjel, telina si leustean tocate marunt si se pun in pungulite, atat cat se foloseste la o oala de ciorba. Se sigileaza si se pastreaza la congelator.

Astfel avem la indemana zarzavat pentru ciorba atunci cand nu avem chef sa iesim din casa si sa mergem la piata. Astfel de pungi se pot face si cand cumparam zarzavat proaspat mai mult decat folosim la o singura oala de ciorba.

3 comentarii la „Zarzavat pentru ciorba”

  1. Stiati ca amestecul de ceapa, morcov si telina se numeste miropoix (pronuntat miropoa), si este un termen din bucataria frantuzeasca? In bucataria italiana se numeste soffritto (si contine si zarzavat) iar in cea spaniola sofrito, in timp ce in bucataria Cajun/Creole si cea mexicana el este format din ceapa, morcov si ardei, verde in mod special. El se foloseste ca baza de aromatice pentru supe, tocane, sosuri, etc.

  2. Pingback: Borș de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.