Prajitura cu mere si nuca

Ingrediente: 4 oua, o cana zahar, o cana si jumatate faina, un praf budinca vanilie, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, un mar mare, o mana de nuci macinate mare, zahar pudra.

Mod de preparare: Se curata marul de coaja si casuta cu samburi. Se taie in patru si fiecare sfert in felii subtiri pe lung. Se amesteca faina cu praful de copt si praful de budinca. Ouale se bat bine cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilat pana totul devine spuma. Se adauga amestecul de faina in ploaie si se continua mixarea. Cand totul devine omogen se toarna 3/4 intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt. Se aseaza feliile de mere, se presara nuca macinata, se toarna restul de compozitie. Se coace la temperatura medie in cuptorul incins in prealabil. Cand prajitura este coapta (se face testul cu scobitoarea) se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se taie bucati si se presara cu zahar pudra. Pofta buna!

8 comentarii la „Prajitura cu mere si nuca”

  1. In aceasta seara am facut aceasta prajitura in mai putin de 15 minute. 2 oua, un zahar vanilat cu scortishoara :), 2 cani zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 2 1/2 cani faina praf de copt pentru turta dulce, zeama de la jumatate grapefruit, 2-3 masuri(maini) de nuca macinata. Am amestecat totul in ordinea de mai sus dupa care am impartit compozitia in doua castroane. Intr-unul am adaugat o lingura de cacao si o esenta de rom. In tava unsa cu ulei si tapetata cu zahar am pus in mijloc o lingura din compozitie fara cacao si peste ea o lingura din compozitia cu cacao si tot asa pana s-au terminat. Am presarat deasupra nuca macinata si am bagat-o la cuptorul preincalzit, la temp. de 170grade, pe treapta de jos, pentru 35 minute. Ghiocel, te rog sa o incerci si tu (chiar daca ai sa pui mai putin zahar)si sa-mi zici ce parere ai. Merita ca in mai putin de o ora sa ai o prajitura frageda care poate tine si o saptamana! Am facut-o fara mixer, amestecata pur si simplu cu o paleta de la mixer (mai mult dura spalatul vaselor)

  2. Astazi am facut reteta „Prajitura cu mere si nuca”, cu mici diferente: 2 cani faina in loc de 1 si 1/2, si in loc de praf budinca vanilie, am pus praf budinca cacao cu bucatele de portocala de la Dr. Oetker. In loc de forma metalica am folosit un vas sticla termorezistent. Timpul de coacere la cuptor 180 grade, cam 50-60 minute. Dupa racire am pudrat-o cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. A iesit o bunatate de prajitura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *