ghiocel07 on 11 January 2017 - 333 views

Ingrediente: 100 g unt de arahide, 100 g unt, 100 g zahăr tos fin, 1 ou, 1/2 plic praf de copt, 200 g făină, 50 g ciocolată neagră și albă năsturași, 1 praf sare

Mod de preparare: În bolul mixerului se pun cele două feluri de unt la temperatura camerei și un praf de sare și se începe mixarea. Se adaugă zahărul urmat de ou, obținându-se o compoziție omogenă și fină. Se pune făina amestecată cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă. La final se adaugă bănuții de ciocolata și se amestecă să se încorporeze și ei. Se ține aluatul 30 de minute în frigider (sau peste noapte), se formează biluțe de mărimea unei nuci, se mai țin la rece cam 15 minute după care se așează frumos în tavă pe hârtie de copt. Se coc 15-20 min în cuptorul încălzit la temperatură medie. Când se scot trebuie să fie puțin moi dar se întăresc pe parcurs ce se răcesc. Dacă la bază vor avea culoare mai închisă, nu vă panicați, nu sunt arse, ciocolata este acolo topită. Sunt fursecuri aromate, crocante la exterior și moi la interior numai bune pentru un cadou dulce indiferent de perioada anului, Crăciun

sau Sf Valentin.

Rețeta cu fotografii pe etape se găsește aici.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.