Ingrediente: 5 brioșe uscate, o cutie cremă de brânză (200 g), 200 g frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră, 1 zahăr vanilat, esență de vanilie, lichior de cafea, decor după posibilități și preferință
Mod de preparare: Se taie în bucăți mici brioșele uscate și se pun într-un castron în așteptare.
Brânza (se poate folosi cremă de brânză Philadelphia sau Mascarpone, eu am folosit una simplă de la Kaufland) cu zahărul și esența de vanilie se freacă într-un castron.
Frișca lichidă se mixează cu zahărul vanilat până devine pufoasă.
Se amesteca cele două compoziții prin mixare,
obținându-se o cremă fermă.
Se pregătesc pahare sau borcane, după preferință. Se pune un strat de brioșe tăiate felii, un strat de cremă, alt strat de brioșe și unul de cremă. Peste stratul de brioșe se poate pune o lingură de lichior sau sirop.
Se ornează după preferință, eu am avut firișoare de ciocolată și mure congelate.
Paharele se țin la frigider 2 ore (dacă aveți răbdare) după care desertul se poate savura :) După cum vedeți la mine nimic nu se risipește, totul se transformă.