Minciunele italiene „Crostoli”

Ingrediente: 200 ml frișcă lichidă, 250 g faină, esență de vanilie

Mod de preparare: Se pune frișca într-un castron, se presară un praf de sare și esența de vanilie, se bate puțin cu un tel.

Se adaugă făina câte puțin, se amestecă până se obține un aluat elastic, care se lucrează ușor.

Pe planșeta dată puțin cu făină se întinde aluatul în foaie subțire și se taie în pătratele cu rola zimțată. Tot cu rola se fac tăieturi și în mijlocul pătratului. Se puteau întinde și mai subțire dar mi-a fost teamă că se vor arde. Poate data viitoare să încerc și așa.

Se prăjesc în uleiul bine încins, până devin aurii. Se scot pe hârtie prosop ca să se absoarbă excesul de ulei, după care se pudrează cu zahăr.

La început când am citit rețeta am crezut că undeva este o eroare. Nu-mi puteam imagina că numai din 2 ingrediente se poate obține un desert. Dar cum rețeta venea dea la Miha cu ale ei Dulciuri fel de fel sigur trebuie să fie ceva foarte bun.

Seamănă cu minciunelele noastre dar sunt mai ușor de făcut și mai fragede datorită smântânii pentru frișca. Mulțumesc Miha pentru acest dulce de sâmbătă. Să încercați și voi, sunt convinsă că or să va placă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *