Fursecuri fragede

Ingrediente pentru aluat: 250 g unt/margarină, 125 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Dr. Oetker, 1 ou, 3 gălbenușuri, 250 g făină, 150 g Gustin Dr. Oetker (amidon din porumb)

Pentru ornat: 150 g ciocolată de menaj/amăruie, 2 lingurițe ulei.

Mod de preparare: Se mixează untul/margarina la viteză maximă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilat și se amestecă, până când se formează o masă compactă.
Se adaugă treptat oul și gălbenușurile pe rând.

Se amestecă făina cu amidonul și se încorporează în aluat. La nevoie se mai adăuga 50 g făină, aluatul să aibă consistența plastilinei.  

Se lasă aluatul la rece câteva ore sau peste noapte.

Pentru formarea fursecurilor am folosit mașina de tocat la care am atașat forma pentru biscuiți și am format coronițe mai mari și mai mici care se pun în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Dacă nu aveți așa ceva, se pot tăia și cu forme de biscuiți.

Se coc fursecurile în cuptorul preîncălzit pentru cca 8-10 min la foc mic. Când sunt puțin rumene pe margine și se desprind de hârtia din tavă sunt gata. Se scot din tavă și se lasă să se răcească. Mie mi-au ieșit 58 buc mai mari și mai mici. 



Pentru glazură se rupe ciocolata în bucăți mici, se amestecă cu ulei și se topește pe baie de aburi până devine o masă compactă. Fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolată și se așează pe un grătar după care se transferă pe hârtie de copt.Se presară peste ciocolată zahar colorat, biluțe colorate sau orice alt ornament. Eu am folosit nucă de cocos colorată.

Coronițele se pot leagă cu șnuruleț colorat,

se pot folosi drept cadouri sau ornamente în bradul de Crăciun.

Rețeta este preluată de aici. Mulțumesc Liana chiar sunt foarte fragede. Alte rețete la fel de spectaculoase găsim pe aplicația Dr. Oetker de pe facebook.

6 comentarii la „Fursecuri fragede”

  1. Wow , ce grozavii ai putut face … esti tare meticuloasa , Steluta :) . De-acum , doar reteta ta o voi face , am mai testat si altele cu 500 g faina si 30 min de copt si mi-au iesit niste pietre maronii … nu toate retetele sunt adevarate

    1. @Diana-fursecurile astea sunt chiar fragede. Nu mi-am închipuit nici eu că iasă așa de bine.

  2. Sa stii ca-n cel mai scurt timp le voi executa si eu si-ti voi spune ce-a iesit , chiar daca mi s-a cam defectat cuptorul electric …
    PS Sa ai un an nou bun si plin de impliniri , Steluta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *