Tort „Diplomat” pentru Eric

Ieri am făcut un tort pentru un băiețel foarte drag mie, ca de altfel întreaga lui familie. Este vorba de un tort „Diplomat”, răcoros și simplu de realizat. Și ca să nu căutați rețeta, o reproduc și aici.

Ingrediente: 20 g gelatină (două pliculețe de la Dr.Oetker), 5 ouă, 1 cutie compot ananas, 1 cutie fruit cocktail, 1/2 l lapte, 1 plic budincă de vanilie, esență de vanilie, 300 g zahar, 500 g frișcă (Meggle-Creme patisserie), un pachet mare de pișcoturi

Mod de preparare: Se pune gelatina la înmuiat în zeama de compot de ananas. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, vanilia, praful de budincă, laptele. Compoziția se fierbe la foc mic amestecând continuu ca să nu se prindă de cratiță. Când are consistenta unei smântâni se ia de pe foc, se adaugă gelatina dizolvată în zeama de compot, albușurile bătute spuma, se amesteca și apoi se pune la răcit.  Din când în când se mai amestecă în cratiță cu o spatulă, ca să nu se formeze crustă. Când crema s-a răcit, se adaugă frișca bătută. Crema nu trebuie a fie tare, dar nici foarte moale. Trebuie să curgă și să se așeze printre fructe.

Între timp se pregătește o formă (cratiță sau formă de tort).

Se umezește o bucată mare de folie alimentară și se așează în formă, astfel încât să rămână bucăți exterioare. Pișcoturile se trec una câte una (foarte puțin să nu se înmoaie tare) prin zeama de la compotul de ananas și se așează drepte pe pereții formei (dacă pereții formei sunt mai mici se taie din pișcot). Pe fundul formei se așează ananas din compot în forma dorită. Apoi se pune 1/4 din cantitatea de cremă, se pun din nou fructe apoi din nou cremă, un rând de pișcoturi și restul de cremă. Deasupra se termină cu un strat de pișcoturi. Se acoperă cu folia rămasă și se ține în frigider până a doua zi. A doua zi când crema s-a întărit, se desface folia exterioară, se pune o farfurie sau un platou pe tavă și cu o mișcare bruscă se răstoarnă tortul, se scoate folia și e gata.

Cine dorește poate orna tortul cu frișcă, dar este foarte aspectuos așa cu fructele aranjate, în plus are destulă frișcă în compoziție. Se poate lega cu o panglică colorată pentru aspect.

3 comentarii la „Tort „Diplomat” pentru Eric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *