Zarzavat pentru ciorbă

Ingrediente: 6-7 roșii, 4 ardei, 7 morcovi, sare mare, pastilă de aspirină (cantitățile diferă în funcție de preferința). Pentru ca zarzavatul să stea mai bine în cămară este nevoie de mai multă sare.

Mod de preparare: se curăță ardeii și morcovii și se toacă ca pentru ciorbă.

Roșiile se opăresc și se decojesc după care se toacă sau se dau prin blender și se amestecă cu restul zarzavatului.

Se sărează, se toarnă compoziția în borcane, se pune deasupra 1/4 pastilă aspirină,

se închid cu capacul și se fierb cca 20 min.

Se stinge focul și se lasă borcanele să se racească după care se pun în cămară.

La iarnă, când afară ninge și este frig apelăm la rezervele din cămară :)

Un gând despre „Zarzavat pentru ciorbă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.